dinsdag 2 juni 2015

Recept: Hartige crackers met kappertjes


 Er was nog wat over 
van de groene curry van gisteren, 
maar niet voldoende
om er met z'n vieren een goed maal aan te hebben.
 Ik ging daarom op zoek
naar een recept voor naanbrood of crackers
om de curry mee te kunnen scheppen.


Uiteindelijk werd het een eigen recept
en wel dit:


Hartige crackers met kappertjes
Nodig:
60 g amandelmeel
60 g speltmeel

25 g gebroken lijnzaad 
2 el sesamzaad
3 el voedingsgist
2 eieren
1 el kokosolie
1 el kappertjes (fijn gesneden)
1/4 - 1/2 tl knoflookpoeder

1/2 tl kurkuma 
zwarte peper naar smaak

Bereiding:
Laat de kokosolie smelten achterop de AGA.

Kluts de eieren in een kom en voeg dan de andere ingrediënten toe.
Kneed er een deeg van.
 

Rol het deeg uit tussen twee vellen bake-o-glide of bakpapier, tot het ongeveer 2 á 3 mm. dun is.
Leg het deeg op de bake-o-glide op een bakplaat.
 

Schuif de bakplaat bovenin de bakoven en bak het deeg 15 minuten.
Keer dan de cracker om met behulp van het andere vel bake-o-glide en schuif het nog 5 minuten terug de oven in.
Snijdt de cracker meteen als die uit de oven komt in stukken en laat ze afkoelen.





En dan: beleggen maar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten