woensdag 10 juni 2015

What's cooking op 10 juni: Geroosterde groenten met witvis


Er zat een kleine broccoli in ons groentepakket.
Te klein om met z'n vieren van te eten
en dus zocht ik er wat bij.



De broccoli ging in roosjes
(en de stengel in blokken)
in de grote braadslede.
Er ging een flinke bataat bij in blokken
en twee uien in kwarten.
Even husselen met wat olie, zout en kurkuma
en dan 20 minuten
in het midden van de braadoven.


Toen ging er nog een blikje mais doorheen
en wat zonnebloempitten, sesamzaad en hennepzaad
en schoof ik de braadslede
in de bakoven.


Ondertussen gaarde ik de vis
en toen alles klaar was,
moesten de kinderen buiten nog een tractor bekijken
en stond alles dus nog wat langer in de oven...


We aten er goed van!
Een goede bodem voor de eerste 10 km
van de wandelvierdaagse!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten