dinsdag 16 juni 2015

What's cooking op 16 juni 2015: Pasta soort van pesto!


 Vandaag kwam het nieuwe groentepakket binnen
en dus moest de groentelade leeggemaakt worden.
De afgelopen week hebben we,
door de vierdaagse die al om 18.00 uur begon,
niet uitgebreid gekookt en gegeten.
Er was dus wat 'achterstallig onderhoud'.

Het spitskooltje in de koelkast
mocht nog even blijven liggen,
maar de raapstelen (wat ervan over was...),
andijvie en bosui
gingen gewassen de blender in
met een liter haverkefir,
een teen geroosterde knoflook,
en 3 blokjes ingevroren wijnfond.


Deze groene saus ging in de pan
met zo'n 120 gram speltpasta,
een goede hoeveelheid hennepzaad
en 2 eetlepels Keltisch zeezout
en de pan ging de bakoven in.

Ja, de bakoven...
Ik weet het, niet goed voor de pasta,
maar de saus moest gewoon nog even 'bakken'
om een lekkere smaak te krijgen.


In de braadoven bakte ik ondertussen
wat versgedraaide gehaktballetjes gaar
en die gingen later bij de rest.


De saus was niet vies, vond het oudste kind
om even later mede te delen
dat hij het eigenlijk naar banaan vond smaken.
Tja, dat was de zoete hint van de haverkefir
die soms in een hap te proeven was.
De meeste happen smaakten echter naar:
pesto.
Precies wat ik had willen bereiken
en heerlijk om te eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten