Er kwam nog een kleine laatste oogst
van de frambozenstruik in onze tuin
en omdat ik al een paar dagen bak-kriebels had,
besloot ik daar vandaag maar eens gehoor aan te geven.
Amandelcake
met peer en frambozen
(voldoende voor 10 punten)
100 g amandelmeel
40 g rijstmeel
90 g kokosolie, extra vergine
50 g kokosbloesemsuiker2 eieren
2 grote peren
50 g frambozen
1 tl baking soda
1 el vanille-extract
scheutje citroensap
Bereiding:
Smelt de kokosolie op een warme plek op de AGA.
Mix de kokosolie en de eieren door elkaar.
Voeg dan de andere ingrediƫnten, uitgezonderd het fruit, toe en mix het geheel tot een glad beslag. (Let op dat je de baking soda en citroensap niet direct met elkaar in aanraking laat komen).
Snijdt de twee peren in kwarten, ontdoe ze van de schil en het klokhuis en snijdt dan alle parten in drie dikke plakken.
Vet een springvorm (ca. 20cm doorsnede) in.
Leg de plakjes peer in een mooi patroon op de bodem van de springvorm.
Verdeel de frambozen eroverheen en giet er daarna het deegmengsel overheen.
Bak de cake in ongeveer 30 minuten goudbruin op de middelste richel van de bakoven.
Bak de cake in ongeveer 30 minuten goudbruin op de middelste richel van de bakoven.
Haal de cake uit de oven en keer de cake met behulp van een groot bord voorzichtig om. De peer die je onderin de springvorm legde, vormt nu de mooie bovenkant van je cake.
Snijdt de cake in punten en geniet!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten