maandag 26 oktober 2015

What's cooking op 26 oktober 2015: Hete bliksem met kruidige gehaktballetjes

Twee weken geleden
maakte onze jongste zoon op school
hete bliksem
van zelf geoogste appels en aardappelen.
De klas maakte een begin met het leren van breuken
en dus moesten de aardappels en appels
tot 4 vierdes gesneden worden.
Zo'n breukenperiode,
uh, hete bliksem,
smaakt heerlijk
vond ons manneke
en hij wilde het dolgraag
zelf thuis ook eens maken!
 Vandaag was het dan eindelijk zover.

 
De aardappels gingen in 2 tweedes,
de appels in kwarten,
en in wat water met een snuf zout
brachten we het zaakje aan de kook.
Ik besloot er gehaktballetjes bij te maken,
ook al vond zoonlief dat het eigenlijk niet hoorde
omdat ze dat immers op school ook niet deden...
Omdat hij vertelde van een beetje suiker en kaneel
wat op school over zijn bakje hete bliksem mocht,
besloot ik de balletjes ook met kaneel te kruiden
en deed er een klein beetje appelstroop doorheen
(en een ei, kokosmeel en nootmuskaat).
We aten heerlijk
en natuurlijk maakten we de complimenten aan onze jonge kok!
Hopelijk wil hij het snel nog eens maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten