dinsdag 15 december 2015

Pittig geroosterde aardappel, biet en wortel


Biet serveren
op een manier dat we het lekker vinden
blijft een uitdaging hier in huis ;)

Vandaag probeerde ik het op deze manier
en dat beviel heel goed!
 

Pittig geroosterde aardappel, biet en wortel
2-3 personen

Ingrediƫnten:
5 middelgrote aardappels
2 kleine rode bieten of 1 grote
2 penen
1 ui
1 sinaasappel
1 gedroogde chipotle peper
1 staartpepertje 
3 el ghee
2 el teffmeel
1 el sesamzaad
1 tl gerookte paprika
1 tl Keltisch zeezout
1/8 tl fenegriekzaad
1/8 tl nigella

Bereiding:
Schil de aardappels en bieten en snijd ze in blokjes. 
Borstel de penen en snijd ook deze in blokjes.
Schil de ui en snijd deze in kwarten.
Laat de ghee smelten in de grote braadslede op de warmhoudplaat.
Pers de sinaasappel uit.
Hussel de aardappels, wortels, ui en bieten door de gesmolten ghee en schenk er het sinaasappelsap overheen.
Maal de pepers, nigella en fenegriekzaad fijn in een vijzel en meng dit daarna met de andere kruiden, het sesamzaad en het teffmeel.
Strooi dit mengsel over de inhoud van de braadslede en schep alles goed om.
Schuif de braadslede op de tweede richel in de braadoven en rooster de groenten in ongeveer 40 minuten gaar.
Vergeet niet de groenten tussentijds nog 1 of 2 keer om te scheppen.

Serveersuggestie:
Lekker met een gebakken kabeljauwfilet en een frisse salade. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten