zaterdag 12 december 2015

Recept: champignonstoof met geroosterd knoflookbrood


Ruim een kilo champignons
oogstten we in onze eerste kweek.
 Geweldig toch!

Van een deel ervan maakten we deze



Champignonstoof
(2 personen)

Ingrediënten:
650 g bruine champignons
300 ml bouillon
1 flinke knoflookteen
1 bosje tijm
versgemalen zout en peper

Bereiding:
Borstel de champignons schoon en snijdt ze in plakken.
Verhit wat olie en ghee in een braadpan en voeg de champignons toe.
Maal zout en peper over de champignons en laat ze een tijdje stoven.
Snipper de knoflook en ris de blaadjes van de tijm.
Voeg knoflook en tijm toe aan de champignons en verhit nog een minuut door.
Voeg de bouillon toe en laat zacht koken tot het voor de helft ingekookt is.


De champignonstoof is heerlijk met geroosterd knoflookbrood.
Daarvoor prak je een teen geroosterde knoflook, Keltisch zeezout en wat peper door een flinke klont ghee.
Snijdt een stokbrood, of Turks brood in flinke sneeën
en besmeer met de knoflookboter.
Leg de sneeën op een bakplaat
en rooster ze 5 minuten op de bodem van de braadoven
en nog eens 5 minuten bovenin de braadoven.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten