maandag 7 december 2015

Recept: Oosterse Champignonsoep

Gisteren liet ik je onze gigantische champignons zien.
Van een deel daarvan maakte ik champignonstoof.
Daar komt het recept later deze week van.

Van het andere deel,
een klein pondje,
maakte ik soep.



Oosterse champignonsoep


Ingrediƫnten:
750 ml bouillon
500 g bruine champignons
1 flinke winterpeen
1 ui
2 tenen knoflook
2 cm gemberwortel
2 cm geelwortel
1-2 el miso
koriander

Bereiding:
Snijd de peen, ui, knoflook, gemberwortel en geelwortel fijn.
Verhit wat ghee en kokosolie in de pan en fruit hierin peen, ui en knoflook aan.
Snijd de champignons in plakken en bak deze met de gemberwortel, geelwortel en de koriander even mee met het wortelmengsel.
Voeg dan de bouillon toe en de miso en roer alles goed door elkaar.
Laat de soep even lekker pruttelen zodat de smaken goed in kunnen trekken.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten