maandag 11 januari 2016

Gouden Chinese kool


Deze ovenschotel met Chinese kool
en zogenaamde 'gouden' kruiden
als kurkuma en kerrie (voor een deel ook kurkuma, natuurlijk)
is een heerlijk verwarmend winters gerecht.


Natuurlijk horen de tomaten eigenlijk niet thuis
in een winters gerecht,
maar daarin ben ik nog zoekende.

Laat je niet misleiden door de slechte foto's
want die doen deze ovenschotel geen recht aan.


Laat het gehakt weg om het gerecht te 'veganizen'.
Of vervang het door cashewnoten,
dat lijkt me ook heerlijk!
 
Gouden Chinese kool
(3 personen)

Ingrediƫnten:
250 g gehakt
1 Chinese kool
400 g gepelde tomaten uit blik
1 kleine ui
1 grote aardappel
2 tenen knoflook
1 tl kurkuma
1 tl kerriepoeder
1 tl sambal
kaas, naar smaak

Bereiding:
Bak het gehakt rul in wat boter of olie.
Mix de tomaten, knoflook, kurkuma, kerrie en sambal in een blender, keukenmachine of met de handmixer tot een lekker sausje.
Snipper de ui en fruit deze aan.
Snijd de aardappel in blokjes en bak deze even aan.
Snijd de Chinese kool in reepjes en laat deze al omscheppend meegaren met de aardappel en ui.
Vet een ovenschaal in en doe hierin het Chinese kool-mengsel.
Schep de tomatensaus erdoorheen en rasp er kaas boven.
Schuif de ovenschaal zo'n 10 minuten bovenin de braadoven en:
Eet smakelijk! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten