donderdag 31 maart 2016

Gele witte kool met wortel

Gele witte kool...
Ja dat klinkt erg raar.
Maar niet meer als ik vertel
dat ik voor dit gerecht 
mijn inspiratie haalde bij Lekker Tafelen
en erin gebruik maakte van kurkuma,
geelwortel ja!


Ik paste de ingrediënten aan
naar wat we in huis hadden
en voegde nog wat extra specerijen toe.
Mjammie!

Wij aten het met zwarte beluga linzen.
Dat was niet alleen mooi voor het plaatje ;),
maar smaakte ook nog heerlijk!



 Gele witte kool met wortel
(8 personen)

Ingrediënten:
1 witte kool (ong. 800 g)
2 winterpenen
2 preien (niet van die hele dikke)
1/2 rode paprika
1/2 rode peper
1 ui
2 tenen knoflook
250 g kalkoenfilet
gemberwortel, ong. 3 cm
2 tl korianderpoeder
2 tl komijn
2 tl kurkuma
1 tl kaneel

Bereiding:
Snijd de kool, winterpeen, prei, paprika, peper en ui zo fijn als je het wilt hebben.
Snipper de knoflook en gemberwortel fijn.
Verhit de gember en andere specerijen in wat olie.
Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bak ze even mee in de pan.
Voeg de ui, paprika, peper en knoflook toe en bak dit even mee.
Voeg dan de kool en wortel toe en verhit dit alles al omscheppend.
Roerbak het gerecht tot alle groenten gaar zijn. Afhankelijk van hoe fijn alles gesneden is, zal dit ongeveer een kwartier duren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten