Het zijn altijd dezelfde groenten
die bij ons langer blijven liggen...
Wat zal ik ervan zeggen:
ons smaakpalet is nog niet zover ;)
Op een dapper moment
vatte ik de koe bij de horens
en besloot ik
met al deze groenten in één keer af te rekenen.
Het leverde een prachtig gekleurd soepje op
met een licht pittig smaakje.
En zie je de 'latte-art' die ik er per ongeluk in maakte,
waarschijnlijk met verpulverde rucola?
Rose groentesoep met een vleugje sinaasappel
(4-6 personen)
Ingrediënten:
1 liter bottenbouillon
1 rode biet
2 winterpenen
1 sinaasappel
1 bosje rucola
1 tl zout
Bereiding:
Schil de rode biet, penen en sinaasappel.
Doe alle ingrediënten samen in een blender en maal er een glad soepje van. Let op met de rucola, want deze zal snel overheersen qua smaak.
Verwarm de soep en kook deze even door.
Serveer eventueel met wat blokjes feta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten