Als ik even niet weet
wat nu weer te maken
met een bepaalde groente,
dan verdwijnt die groente hier
steevast in een soep.
Dat lot onderging deze keer
de paksoi.
Zoals gewoonlijk
greep ik op gevoel het een en ander bij elkaar
en dat leverde me een verrassend inzicht op:
zijn bij uitstek geschikt als 'bouillonblokje'.
Ze leveren niet alleen smaak aan de soep
maar ook nog een
gezonde,
gewrichtensmerende,
darmwandherstellende
gelatine!
Daar ga ik binnenkort eens wat meer variaties op bedenken!
Paksoi-soep
(5 porties)
Ingrediënten:
1 struik bleekselderij
1 struik paksoi
1 ui
1 teen geroosterde knoflook
30 g kruidenbonbon (of gebruik de kruiden van dit recept)
1 el mosterd
1/2 el gepekelde citroenschil
1 tl gemalen komijn
1 tl Keltisch zeezout
1 liter water
Bereiding:
Snijd de bleekselderij, paksoi en ui fijn (of doe net als ik en laat de keukenmachine het doen).
Verhit wat olie in een pan en fruit de groenten even aan.
Voeg komijn, mosterd, citroenschil, knoflook en zout toe en schep even mee om.
Voeg de kruidenbonbon toe en het water en breng de soep aan de kook.
Zet de pan in de kookoven en laat de soep daar lekker in garen.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten