donderdag 2 juni 2016

Heerlijk kleffe rabarber-wortel lunchcake

De cake,
waarvoor ik je hieronder het recept geef
is heerlijk,
maar niet te zoet.
De cake is vast en klef,
maar mede daardoor zo geschikt als lunch.
Mede daardoor...
want natuurlijk vooral
door de fijne ingrediënten die erin gaan!


rabarber-wortel lunchcake 
(4-6 porties)
Ingrediënten:
3 stelen rabarber
1 appel (middelgroot)
2 gedroogde abrikozen
1 cup wortel, geraspt
1 cup havermeel
1 cup amandelmeel
2 el tapiocameel
2 el quinoameel
1/4 cup kokosolie
1/4 cup ahornsiroop
1 1/2 lijnzaad-'ei' (1,5 el lijnzaad geweekt in 4 el water)
1 1/2 tl baksoda
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl kaneel

Bereiding:
Was de stelen rabarber en snijd ze in stukjes. Snijd ook de appel en abrikozen in stukjes en kook deze drie met het aanhangende water in 10 tot 15 minuten tot moes.
Week het lijnzaad in water tot het een soort gel is.
Rasp de wortels.
Laat de rabarbermoes wat afkoelen en meng dan alle ingrediënten voor de cake door elkaar.
Bekleed een bakvorm van 18 cm doorsnede met bakpapier en stort hier het cakebeslag in.
Bak de cake 10 minuten op de bodem van de braadoven en daarna nog 50 minuten zo hoog mogelijk in de bakoven.
Check met een prikker of de cake niet meer te nat is van binnen. Als dit wel het geval is, bak de cake dan nog wat langer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten