zaterdag 18 juni 2016

Kabeljauwfilet met venkel en mango

 
Het is wel weer eens tijd
voor een lekkere visschotel,
toch?
 
De saus in het recept hieronder
is op basis van extra gerijpte melkkefir.
Het leverde niet alleen qua kleur,
maar ook qua smaak
een saus op
die leek op gesmolten kaas.
Leuk!


Heb je geen melkkefir,
gebruik dan (zure) room of roomkaas.
 

 
Kabeljauwfilet met venkel en mango
(3-4 personen)
 
Ingrediënten:
2 grote kabeljauwfilets
1 venkelknol
1 bloemkool
1 mango
 
Voor de saus
1 sinaasappel
60 ml melkkefir (extra gerijpt)
2 el edelgist
 
Bereiding:
Snijd de bloemkool in roosjes en was deze.
Snijd de venkel in plakken (gebruik niet de stengels, want deze worden taai. Bewaar deze liever om een (groente)soepje mee te maken.) en kook deze met de bloemkool voor een minuut of zes.
Schil de mango en snijd ook deze in plakken.
Vet een ovenschaal in met wat olie en leg de kabeljauwfilets hierin.
Maal er wat zout en peper overheen.
Verdeel de bloemkool om de visfilets en leg de planken venkel en mango op de filets.
Meng een sausje van (het sap van) de sinaasappel, melkkefir en edelgist en verdeel dit over de ovenschotel.
Schuif de ovenschaal op de middelste richel van de braadoven en bak deze daar in 20 tot 30 minuten gaar.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten