woensdag 22 juni 2016

Ovenfrieten met tijm en citroenzest

Steeds weer
word ik er aan herinnerd
dat het leven voor veel mensen zó druk is,
dat er geen ruimte meer is
voor inspiratie
om aloude recepten een andere twist te geven.

Daarom deze keer
weer een basic receptje:
Aardappelfrieten uit de oven.
Maar wel,
net even anders!



Ovenfrieten met tijm en citroenzest
(4 personen)

Ingrediënten:
1,5 kilo aardappel
1 el ghee (of boter of olie)
1/2 tl citroenzest
tijm

Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke frieten (1 cm).
Smelt een eetlepel ghee op de bakplaat en 'prak' hier de teen geroosterde knoflook doorheen.
Hussel de frieten door de ghee en verdeel dan de citroenzest en geriste tijm eroverheen.
Bak de frieten bovenin de braadoven in 50 tot 60 minuten gaar en goudbruin.
Vergeet niet de frieten tijdens de baktijd een of twee keer om te scheppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten