maandag 6 juni 2016

Rabarber-pruimen crumble

Het was lekker!
Heb je iets aan die woorden?
Ik hoop het wel
want een foto kan ik je helaas niet laten zien.

Ja, een foto van de rabarber,
dat wel!


 
En van de verse kruiden die ik toevoegde,
daar heb ik ook een foto van!


Maar sorry,
dus niet
van deze lekkere
én voedzame

Rabarber-pruimen crumble
 (4-6 porties)

Ingrediënten:
voor de vulling:
250 g rabarber
250 g verse pruimen
60 ml sinaasappelsap
1 el kokosmeel
verse munt
verse oregano

voor de crumble:
80 g havervlokken
40 g bakbanaanmeel
60 g amandelmeel
80 g kokosolie
40 g suiker
10 g cacaoboter

Bereiding:
Laat de cacaoboter achterop de AGA smelten.
Snijd de rabarber en pruimen in stukken en laat ze in het sinaasappelsap op de sudderplaat alvast wat garen.
Vet een ovenschaaltje in en doe daarin het rabarbermengsel.
Roer er het kokosmeel doorheen.
Wrijf alle ingrediënten voor de crumble door elkaar en verdeel dit dan over de rabarber.
Bak de rabarber-pruimen crumble dan bovenin de bakoven in 20 minuten goudbruin. Draai eventueel de ovenschaal halverwege de baktijd even om.
Geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten