Iedere vrijdag in oktober
deelde ik hier een recept
voor een spread, pesto of ander smeersel.
aan de laatste in de serie;
een wortel-sesamspread.
Maar niet getreurd,
er zullen in de toekomst
vast nog wel meer van dit soort recepten
hier verschijnen.
dat ik de meeste spreads heb opgebouwd
volgens eenzelfde verhouding van groen en noot/pit/zaad?
Deze verhouding werkt heel goed
en biedt je dus een gemakkelijke mogelijkheid
om zelf een variant te bedenken
met de inhoud van jouw voorraadkast.
Wortel-sesamspread
Ingrediënten:
70 g wortel
stukje gemberwortel (ong. 0,5cm)
60 g sesamzaad
snuf zout
olie
Bereiding:
Borstel, schrap of schil de wortel.
Doe alle ingrediënten, uitgezonderd de olie, samen in de keukenmachine en laat deze er een egale massa van draaien.
Voeg dan langzaam, terwijl de machine draait, olie toe tot je spread lekker smeuïg is.
Lekker om te dippen of op je boterham. Smakelijk!
Andere recepten in de 'oktober-spread' serie zijn: bosbietloof-pesto, venkel-walnootspread en hummus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten