Ik maak regelmatig
een chocolade pudding
met avocado en bataat.
Een recept wat eigenlijk een mix is
tussen deze chocolade mousse
en dit voedend chocoladetoetje.
Het wordt door de kinderen
altijd met gejuich ontvangen,
maar ik weet
dat ik manlief blijer maak
met iets van fruit dan met chocolade.
Die wetenschap
én het zakje pruimenstukjes in de diepvries
kwamen samen
in dit heerlijke recept voor:
Pruimenpudding
(4 porties)
Ingrediënten:
1 avocado
200 g gekookte bataat
150 g pruim uit de diepvries
150 g pruim uit de diepvries
2 el gesmolten kokosolie
1 el carobe
1 el honing
1 el honing
Bereiding:
Ontdooi de stukjes pruim boven op de AGA (of in de warmhoud- of kookoven als het wat sneller moet). Zet ook de kokosolie hier neer zodat deze kan smelten.
Kook de bataat gaar (schillen, in blokjes snijden en ongeveer 10 minuutjes koken).
Schil en ontpit de avocado.
Doe alle ingrediënten samen in de blender of keukenmachine en laat deze er een egale pudding van maken.
Zet de pudding minimaal een uur in de koelkast voor je 'm serveert.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten