maandag 2 januari 2017

Pastinaak-quiche

In de groentelade
lag alleen nog pastinaak...
Logisch,
als je bedenkt dat we er niet van houden
en dit onderdeel van het groentepakket
dus het langst blijft liggen!


Vanaf vandaag zal dit niet meer gebeuren.
Nee.
Want vandaag
toverden Ernst en ik een recept
dat ons erg goed smaakte.
Doe er je voordeel mee!





Pastinaak-quiche
(8 punten)

Ingrediƫnten:
450 g pastinaak (schoon gewicht)
1 flinke ui
2 knoflooktenen
100 g gerookte zalm
100 g kastanjemeel
3 eieren
200 ml yoghurt
125 g geraspte oude kaas
1/2 tl gemalen foelie
snuf peper
2 ronde yufka-vellen

Bereiding:
Schil de pastinaak en rasp deze.
Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in wat boter.
Voeg de pastinaak toe en bak deze kort even mee.
Haal de pan dan van de warmtebron, snijd de zalm in reepjes en schep deze door de pastinaak.
Mix de eieren, yoghurt, kaas, foelie en peper door elkaar.
Voeg het kastanjemeel toe en mix alles nog eens goed.
Vet een bakvorm van zo'n 23 cm doorsnede in.
Bekleed de bakvorm met de yufka-vellen. Ik zorgde ervoor dat de bodem uit meerdere lagen vellen bestond en de wanden uit minimaal twee.
Verdeel het pastinaak/zalm-mengsel in de bakvorm.
Schenk het beslag erop en zorg ervoor dat dit goed met de pastinaak gemengd wordt.
Kwast een likje van het beslag op de randen van het deeg en schuif de bakvorm dan in de braadoven (2e richel van boven).
Bak de quiche hier in zo'n 40 minuten gaar. Kijk na een klein half uur even of de randen niet te erg verkleuren en dek, als dit nodig is, de bakvorm af aluminiumfolie (of een ander bakblik).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten