En wel met prei graag
Prei-bataatsoep
Ingrediƫnten:
4 middeldikke stelen prei
450 g bataat
2 knoflooktenen
1 liter bouillon
1 tl zout (als je bouillon nog niet gezouten is)
1/2 el gerookt paprikapoeder
1/2 tl gemalen foelie
Bereiding:
Snijd de prei in ringen en fruit deze even aan in een pan met wat ghee.
Schil ondertussen de bataat en snijd deze in blokjes.
Snipper de knoflook en voeg deze met de bataat toe aan de prei. Bak het kort even mee.
Voeg het gerookt paprikapoeder en de foelie toe en schep alles om.
Voeg dan de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
Laat de soep minimaal een half uur pruttelen in de kookoven.
Proef dan de soep en breng eventueel op smaak met zout.
Eet de soep zo, of pureer alles.
Serveer met een scheutje zure room (of met melkkefir, zoals wij).
Schil ondertussen de bataat en snijd deze in blokjes.
Snipper de knoflook en voeg deze met de bataat toe aan de prei. Bak het kort even mee.
Voeg het gerookt paprikapoeder en de foelie toe en schep alles om.
Voeg dan de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
Laat de soep minimaal een half uur pruttelen in de kookoven.
Proef dan de soep en breng eventueel op smaak met zout.
Eet de soep zo, of pureer alles.
Serveer met een scheutje zure room (of met melkkefir, zoals wij).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten