vrijdag 10 februari 2017

Macaroni non tradizionale


In navolging van
de spaghetti al salmone non tradizionale
volgt hier
een evenmin traditionele
macaroni.

Met flink wat
verschillende soorten groenten
en genoeg pasta
(van rode linzen...)
om ervoor te zorgen
dat de kids het gewoon eten ;)


Macaroni non tradizionale
(3-4 porties)

Ingrediƫnten:
150 g pasta van rode linzen
250 g paprika
200 g prei
150 g bleekselderij
100 g mais
70 g biet
50 g spinazie
40 g pastinaak
1 tl Keltisch zeezout
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl gedroogde gemalen salie
1/4 tl gemalen komijn
1/4 tl gedroogde gemalen lavas
Flinke draai met de molens van: witte peper, staartpeper en gerookt zout

Bereiding:
Snijd paprika, pastinaak, biet, prei en bleekselderij in stukjes. Houd voor de verschillende groenten rekening met gaartijd en natuurlijk je eigen voorkeur voor formaat.
Snijd de spinazie fijn.
Verhit wat olie in een pan en bak pastinaak, biet en bleekselderij even aan.
Voeg dan paprika en prei toe en bak deze even mee.
Voeg de spinazie, mais, en kruiden en specerijen toe en laat de groenten even stoven.
Kook de (linzen)pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg pasta en groenten bij elkaar en proef of het voldoende gekruid is.

Tip:
Ik bakte wat gehakt mee met de groenten, maar ook zonder vlees is deze macaroni al compleet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten