Een restje pasta
verbouwde ik
tot een lekkere lichte lunch
voor twee personen.
Heerlijk fris
door het limoensap!
Met een bite
door de pompoenpitten.
Met vulkracht
van de tonijn
en groen
van de spinazie.
Lekker!
Pasta met tonijn, spinazie en een vleugje limoen
(2 porties)
Ingrediƫnten:
300 g gekookte pasta
100 g spinazie
80 g ui
1 teen knoflook
25 g pompoenpitten
160 g tonijn
sap van 1 limoen
Bereiding:
Pel en snipper de ui en fruit deze aan in wat boter of olie.
Pel en snipper de knoflookteen en voeg deze toe in de pan.
Was de spinazie en snijd deze in smalle repen.
Als de ui mooi glazig is, voeg je de spinazie en tonijn toe.
Laat de spinazie even slinken.
Voeg de pompoenpitten toe en de gekookte pasta en schep alles goed om.
Laat de pasta goed warm worden.
Sprenkel voor het serveren het sap van een limoen over het gerecht en geef er nog een goede draai met de pepermolen boven.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten