op een tuinderij in Frankrijk
lagen een aantal
uit de kluiten gewassen meirapen
hun kleinere soortgenoten te verdringen.
"Die kan ik niet meer verkopen", concludeerde de tuinder.
En ik hoefde hem niet eens héél lief aan te kijken
om er een mee te mogen nemen
voor een kookexperiment ;)
Ik holde de meiraap uit,
vulde 'm en bakte de raap af in de oven.
Daar heb ik twee opmerkingen bij:
1) Ik schilde de raap niet,
maar bij het eten bleek de schil te taai.
Toch vooraf schillen dus,
want op een later moment wordt het een puinhoop ;)
2) Een rauwe meiraap is lekker fris
en licht pittig, zoals een radijs.
Bij een gegaarde meiraap
komt een bittere toon naar boven.
Daar moet je van houden!
Meiraap gevuld met vegetarisch gehakt van zwarte bonen
(2 porties)
Ik holde de meiraap uit,
vulde 'm en bakte de raap af in de oven.
Daar heb ik twee opmerkingen bij:
1) Ik schilde de raap niet,
maar bij het eten bleek de schil te taai.
Toch vooraf schillen dus,
want op een later moment wordt het een puinhoop ;)
2) Een rauwe meiraap is lekker fris
en licht pittig, zoals een radijs.
Bij een gegaarde meiraap
komt een bittere toon naar boven.
Daar moet je van houden!
Meiraap gevuld met vegetarisch gehakt van zwarte bonen
(2 porties)
Ingrediënten:
1 grote meiraap (ong. 900 gram, of meerdere kleintjes)
130 g geweekte zwarte bonen
1 grote ui
2 tenen knoflook
5 g verse rode peper
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl Keltisch zeezout
snuf gemalen komijn
1/4 c pompoenpitten
Bereiding:
Spoel de geweekte zwarte bonen en kook ze dan in een uur gaar.
Was de meiraap en schil deze.
Snijd aan de bovenkant een kapje eraf en hol de meiraap uit. Probeer een cm wanddikte over te houden.
Besmeer de meiraap aan buiten- en binnenkant met wat olie en pak 'm in aluminiumfolie.
Laat de meiraap halverwege de bakoven in een half uur voorgaren.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Fruit deze aan in wat olie.
Snijd de rode peper heel fijn en bak deze kort, met de specerijen, mee met de ui en knoflook.
Doe de zwarte bonen met gekruide ui, knoflook en peper in een keukenmachine.
Voeg de helft van het vruchtvlees toe, dat je eerder uit de meiraap hebt gehaald.
Laat de keukenmachine er een mooi mengsel van draaien.
Rooster de pompoenpitten in de pan waarin je net de rest gebakken hebt. Op die manier pikken ze nog wat van de smaak van de specerijen op.
Schep de pompoenpitten door het zwarte bonen-mengsel.
Pak de meiraap uit de folie en zet 'm in een bakblik.
Vul de meiraap met de gehakte zwarte bonen.
Zet het kapje op de meiraap en smeer de raap aan de buitenkant nog eens in met wat olie.
Zet de meiraap weer halverwege de bakoven en laat deze daar in zo'n 30 minuten garen.
130 g geweekte zwarte bonen
1 grote ui
2 tenen knoflook
5 g verse rode peper
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl Keltisch zeezout
snuf gemalen komijn
1/4 c pompoenpitten
Bereiding:
Spoel de geweekte zwarte bonen en kook ze dan in een uur gaar.
Was de meiraap en schil deze.
Snijd aan de bovenkant een kapje eraf en hol de meiraap uit. Probeer een cm wanddikte over te houden.
Besmeer de meiraap aan buiten- en binnenkant met wat olie en pak 'm in aluminiumfolie.
Laat de meiraap halverwege de bakoven in een half uur voorgaren.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Fruit deze aan in wat olie.
Snijd de rode peper heel fijn en bak deze kort, met de specerijen, mee met de ui en knoflook.
Doe de zwarte bonen met gekruide ui, knoflook en peper in een keukenmachine.
Voeg de helft van het vruchtvlees toe, dat je eerder uit de meiraap hebt gehaald.
Laat de keukenmachine er een mooi mengsel van draaien.
Rooster de pompoenpitten in de pan waarin je net de rest gebakken hebt. Op die manier pikken ze nog wat van de smaak van de specerijen op.
Schep de pompoenpitten door het zwarte bonen-mengsel.
Pak de meiraap uit de folie en zet 'm in een bakblik.
Vul de meiraap met de gehakte zwarte bonen.
Zet het kapje op de meiraap en smeer de raap aan de buitenkant nog eens in met wat olie.
Zet de meiraap weer halverwege de bakoven en laat deze daar in zo'n 30 minuten garen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten