die fier tussen de fruitvoorraad stond,
besloot ik die maar eens
in een mooi gerecht te laten schitteren.
Tropische wilde rijst met ananas en kip...
gegrilde ananasschijven...
in leuke 1-persoons pannetjes...
Ah ja!
Tropische wilde rijst met kip en gegrilde ananas
(4 personen)
Ingrediënten:
1 ananas
200 g prei
150 g courgette
6 g gemberwortel
3 knoflooktenen
1/2-1 tl gesnipperde rode peper
1/2 c wilde rijst
1/2 c zilvervliesrijst
150 g kipfilet
1 el tapiocameel
voor de kip-marinade:
sap van een limoen
1/2 el ketjap manis
1/2 el pompoenpitolie
200 g prei
150 g courgette
6 g gemberwortel
3 knoflooktenen
1/2-1 tl gesnipperde rode peper
1/2 c wilde rijst
1/2 c zilvervliesrijst
150 g kipfilet
1 el tapiocameel
voor de kip-marinade:
sap van een limoen
1/2 el ketjap manis
1/2 el pompoenpitolie
voor de ananas-marinade:
1 el honing
1 el olijfolie
1/4 tl kaneel
voor de topping:
1/2 c gemengd pistachenoten, cashewnoten en kokosvlokken
1/2 tl honing
1/2 tl olijfolie
Bereiding:
Maak de marinade voor de kipfilet en leg hierin de in blokjes gesneden kip.
Kook de wilde rijst en zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder de boven- en onderkant van de ananas en schil deze.
Snijd 4 schijven van 1 cm hoogte uit de ananas en leg deze apart. Het hart van de schijven kun je met een appelboor verwijderen.
Snijd de rest van de ananas in blokjes en verwijder tijdens het snijden ook hierbij de harde kern.
Maak de prei schoon en snijd deze in dunne reepjes.
Snijd de courgette in blokjes.
Snipper de gember, knoflook en rode peper.
Haal de blokjes kip uit de marinade, dep ze wat droog en schudt ze daarna om met het tapiocameel (of ander meel).
Verhit wat olie of boter in een pan en schroei hierin de kipblokjes snel dicht.
Voeg de prei en knoflook toe en fruit deze even aan.
Voeg dan de courgette, blokjes ananas, rode peper en gember toe en bak dit mee tot de courgette gaar is.
Vet 4 1-persoons ovenschaaltjes in.
Schep het groentemengsel en de rijst door elkaar en verdeel dit dan over de ovenschaaltjes.
Hak de noten in grove stukken en meng deze met de olie, honing en kokosvlokken. Strooi dit als topping op de ovenschaaltjes.
Zet de ovenschaaltjes zo hoog mogelijk in de bakoven en bak het geheel daar zo'n 15 minuten.
In deze tijd bakken we de ananasschijven op een vel bake-o-glide op de sudderplaat.
Maak de marinade voor de ananasschijven.
Smeer de schijven aan één kant in met de marinade en leg ze met deze kant op de bake-o-glide.
Terwijl de schijven aan die kant bakken, smeer je ook de andere zijdes in met de marinade.
Keer de schijven om en bak ook de andere kant goudbruin.
Tijd om te smullen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten