maandag 26 juni 2017

Pasta verde


Pasta verde;
die naam gaf ik deze pasta niet voor niets.

Niet alleen bereidde ik 'm
met veel groen blad,
maar daarbij
werd de pasta ook op smaak gebracht
met een mooie groene pesto!

Heerlijk!



Pasta verde
(2 porties)

Ingrediƫnten:
250 g linzenpasta
250 g spinazie
50 g melde (of extra spinazie)
10 g bieslook
stukje gemberwortel

Voor de pesto
75 g basilicum
70 g rauwe cashewnoten
4 el edelgist
2 el hennepzaad
 2 tenen geroosterde knoflook (of 1 verse teen)
1 el citroensap
1/2 tl milde mosterd
1/4 tl Keltisch zeezout
snuf peper,
snuf gerookt zout
ong. 100 ml olijfolie

Bereiding:
Kook de linzenpasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe alle ingredienten voor de pesto, uitgezonderd de olie, in een blender of keukenmachine en laat deze het malen.
Voeg, terwijl de machine draait, beetje voor beetje olijfolie toe. Doe dit tot je pesto de door jouw gewenste consistentie heeft.
Proef de pesto en breng eventueel nog verder op smaak.
Was en snijd de spinazie en melde in fijne repen.
Schil het stukje gemberwortel en rasp dit fijn.
Verhit wat olie in een pan en doe hier de gemberrasp in.
Voeg de spinazie en melde toe en laat deze al omscheppend slinken.
Roer de pesto door de pasta en schep de groentes erdoorheen.
Top af met wat gesnipperde bieslook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten