donderdag 6 juli 2017

Zoete hartige snijbiettaart


Als basis voor deze hartige taart
gebruikte ik een beslag voor pannenkoeken!
Het geeft een bijzonder effect
doordat dát wat je op je bord ziet
eigenlijk niet past bij wat je proeft.

De wantrouwende kinderen
(want: snijbiet...)
waren na de eerste hap snel om.
"Dit smaakt als pannenkoeken met spek!"
Ja, lekker hè!


De taart is door de snijbiet, bacon en kikkererwtenmeel echt hartig,
maar de banaan in het beslag
geeft een zoete toon.


Zoete hartige snijbiettaart

Ingrediënten:
350 g snijbiet
100 g gerookte baconblokjes
handje rozijnen
3 eieren
3 bananen
50 g boekweitmeel
50 g kikkererwtenmeel
20 g kokosmeel
1 el appelazijn
1 el citroensap
1 el honing
1 tl baksoda
1/2 tl kaneel
snuf komijn
snuf nootmuskaat

Bereiding:
Bak de bacon uit in een pan en zet deze daarna in een bakje apart. De pan met het vet van de bacon gebruik je nog voor de snijbiet.
Was de snijbiet en snijd deze in fijne repen.
Doe de snijbiet en het citroensap in de pan en laat de snijbiet slinken.
Vet een ovenschaal in (ik gebuikte een ovaal van 20x15cm) en doe de snijbiet hierin.
Verdeel de rozijnen en baconblokjes onder de snijbiet.
Maak met een mixer (of in blender of keukenmachine) een beslag van de melen, baksoda, kaneel, komijn, nootmuskaat, honing, ei, banaan en appelazijn.
Giet dit beslag op de snijbiet en roer de inhoud van de schaal dan goed door.
Zet de ovenschaal bovenin de bakoven en bak deze daar in ongeveer 40 minuten gaar. Check eventueel met een prikker of het binnenste niet meer zacht en bak anders de snijbiettaart nog wat langer.
Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten