dinsdag 12 september 2017

Cassave-ui flatbread


Dit platbrood van cassave is echt heerlijk.
Je kunt het als wrap of toast beleggen,
maar ook gebruiken als dipper
in een lekkere chutney.

Ik bakte het platbrood uitgerold op de bakplaat
en sneed het later in stukken,
maar je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen
om er ronde wraps van te maken.



Cassave-ui flatbread
(2 ovenplaten)

Ingrediƫnten:
1 kg geschilde cassave
150 g (stengel)ui
1 knoflookteen
3-4 el arrowroot
1 tl baksoda
70 ml olijfolie of kokosolie (gesmolten)

Bereiding:
Schil de cassave en snijd deze in kleine stukken.
Kook de cassave gaar in een pan met water en laat daarna wat afkoelen.
Schil en snipper de ui.
Fruit deze aan in een pan met wat olie of boter.
Stamp de cassave fijn en snipper of pers hier de knoflook in.
Meng arrowroot, baksoda en een deel van de olie erdoorheen.
Voeg als dit nodig is ook de overige olie toe.
Kneed tot een mooi deegje, voeg dan de ui toe en kneed deze er kort doorheen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol hier de helft van het deeg op uit. De lap mag een halve centimeter dik zijn.
Schuif de ovenplaat nu op de bodem van de braadoven.
Bak het flatbread daar 10 minuten.
Keer het brood met behulp van een ander vel bakpapier om en bak het op deze zijde ook nog 5 tot 10 minuten op de bodem van de braadoven.
Eet smakelijk! 

Tip:
Je kunt het flatbread ook op de bovenste richel van de braadoven bakken en jezelf daarmee het omkeren besparen. Houdt dan wel de tijd in de gaten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten