zaterdag 28 oktober 2017

Rucola-salade met watermeloendressing

Onder het afdak aan ons huis
probeerde ik deze zomer
watermeloenen te kweken.
Het was een experiment.

De groei kwam pas laat op gang
en niet echt overvloedig (ik had er 4).
Ik wist dan ook niet
of de meloenen voldoende hadden kunnen rijpen
toen de warme dagen inmiddels verstreken waren.



Ik liet de meloenen nog wat narijpen op de vensterbank
en besloot toen ze gewoon maar eens van binnen te bekijken.
Ze klonken in ieder geval goed hol!

Ja hoor,
alle meloenen waren rood van binnen!
Twee wel wat licht rood, maar toch.
En ze bleken heerlijk sappig!
Tijd voor een lekker receptje.



Rucola-salade met watermeloendressing
(2 porties)

Ingrediƫnten:
Voor de salade:
150 g rucola
300 g watermeloen
handje pompoenpitten
klein handje sesamzaad
50 g feta

Voor de dressing:
200 g watermeloen
1 el honing
1 tl tijmblaadjes

Bereiding:
Doe het vruchtvlees van de meloen met de honing en tijm in de blender en mix er een mooi sausje van.
Giet deze dressing in een ovenbestendig schaaltje en zet dit in het midden van de bakoven.
Laat het in een uur tijd tot ongeveer de helft inkoken.
Laat de dressing nu afkoelen.
Was de rucola en snijd de rest van de watermeloen in blokjes.
Verhit een koekenpan en rooster hierin het sesamzaad en de pompoenpitten. (Gebruik geen vet!)
Verdeel de rucola over 2 borden en meng de blokjes watermeloen erdoor. Verkruimel de feta erboven en meng deze, met pompoenpitten en sesamzaad, ook door de salade.
Giet als laatste de afgekoelde dressing eroverheen.
Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten