Dit is zo'n heerlijk najaarsgerecht!
Spruitjes, appel en cranberries;
meer in het seizoen kan het niet zijn.
Een aanrader
waar ik verder niet te veel over wil schrijven.
Dat moet jij immers dan weer lezen
en dat kost allemaal tijd
die je beter in het maken van deze spruitjes kunt steken!
Gebakken spruitjes met appel
Ingrediƫnten:
400 g spruitjes
2 rode uien
2 grote friszure appels
60 g cranberries
2 el hennepzaad
handje hazelnoten
2 el ahornsiroop
1 el olie
1 el amandelpasta
1 el citroensap
snuf zout
Bereiding:
Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden.
Kook ze in wat water beetgaar en giet dan af.
Hak de hazelnoten in grove stukken en rooster deze kort in een hete droge koekenpan.
Pel en snipper de ui.
Verhit wat olie in een ruime pan en fruit hier de uien in aan.
Verwijder het klokhuis uit de appels, snijd de appels in kwarten en daarna in dunne plakken.
Roer de amandelpasta door de ui en voeg dan appelschijfjes, citroensap, ahornsiroop en een snufje zout toe.
Doe ook de cranberries erbij, roer alles goed door elkaar en laat het geheel bakken tot de appel zacht is.
Voeg op het laatst de hazelnoten en het hennepzaad toe.
Serveer en tast toe!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten