Het kwik blijft dalen
en daarom beloofde ik het je zaterdag al:
vandaag komt het recept
van onze heerlijke erwtensoep online!
Wij testten de soep
met rookworst van biologische boerderij Sumiran
én gerookte zalm (uiteraard niet tegelijk).
Allebei de opties smaakten ons prima.
Maar de soep is ook perfect van smaak
zónder deze toevoegingen
en daarmee dus ook geschikt
als je vega of vegan eet.
Probeer maar!
Erwtensoep
Ingrediënten:
500 g spliterwten
500 g knolselderij
1 grote kruimige aardappel
1 ui
1 prei
150 g wortel
1-2 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
1 takje rozemarijn
1 tl nootmuskaat
snuf staartpeper
1 tl Keltisch zeezout
2 liter water
Bereiding:
Zet de spliterwten een nacht in de week op voldoende water. Giet de volgende dag af en spoel nog even na.
Maak alle groenten schoon en snijd ze fijn.
Verhit wat olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en prei aan.
Als de ui glazig wordt, voeg je de gesnipperde knoflook toe en de blokjes knolselderij. Bak dit 5 minuten mee.
Voeg de wortel en aardappelblokjes toe en schep alles even goed door elkaar.
Doe de geweekte spliterwten in de pan erbij, samen met het water.
Voeg ook de nootmuskaat, staartpeper en de helft van het zout toe en roer alles goed door.
Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en leg deze in de soep, evenals het takje rozemarijn.
Breng de soep aan de kook en verhuis de pan naar de kookoven. Laat de spliterwten hier in ongeveer twee uur gaar koken.
Haal de soep uit de oven, proef en voeg eventueel nog wat zout of andere specerijen toe. Haal de rozemarijn en laurierblaadjes met kruidnagel uit de soep.
Serveer de soep zo, of pureer deze een beetje met de staafmixer.Wil jij ook gerookte zalm of rookworst in je soep, laat deze dan in je soep even warm worden.
Serveer de soep in ruime kommen, dan kun je meteen je handen opwarmen als je de kom vasthoudt!
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten