woensdag 14 februari 2018

Kruidige pompoensoep met een verrassend ingredient


 Ik zit in de soep-modus.
Had je dat al gemerkt?

Begin januari heb ik besloten
om te proberen voortaan bij elk avondmaal
een kleine kop soep te serveren.
Vroeger was dat standaard hè;
soep, hoofdgerecht, bordje vla...
Maar in Huize D'Agaraad was het dat nooit.


Waarom nu dan toch?

Omdat ik vind dat wij allemaal,
en dan met name de kinderen,
wel een extra portie groenten
en andere voedingstoffen kunnen gebruiken.
En soep gaat er eigenlijk altijd zonder te zeuren in ;)

Daarbij is soep hét ultieme gerecht
om overgebleven groenten op te maken
(je weet wel,
die exemplaren in je groentepakket waar je niet goed weg mee weet)
of restjes van andere maaltijden
zoals gekookte bloemkool, aardappelpuree en andere zaken.


Ik 'versoep' zelfs soms hele gerechten
die op dag 1, geserveerd als curry, groenten-rijstgerecht
óf als de rode biet die ze zijn,
met een hoop commentaar
door de kinderen naar binnen gewerkt werden...
Negen van de tien keer
vinden ze het op dag 2 als soep overheerlijk!
<< zucht>>

 Onderstaande kruidige pompoensoep is geen 'versoeping',
maar een 'echt' soepje
en dus kan ik je ook het recept geven.


Kruidige pompoensoep

Ingrediënten:
650 ml bouillon
350 g pompoenpuree
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/4 tl gemalen komijn
1/4 tl knoflookpoeder
1/4 cup pastinaakkvass
Keltisch zeezout

Bereiding:
Doe alle ingredienten, uitgezonderd het zout, samen in een pan.
Roer het goed door en breng de soep aan de kook.
Laat de soep dan een kwartiertje pruttelen in de kookoven. Als je rauwe pompoenblokjes gebruikt ipv de pompoenpuree, kook de soep dan tot de pompoen gaar is.
Proef de soep en breng deze op smaak met wat zout.
Eet smakelijk

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten