zaterdag 24 maart 2018

Bleekselderij-cashewsoep


Vooruit,
we doen er gewoon weer een:
een recept voor soep.

Waarom?
Nou, omdat ik in mijn streven
naar elke dag soep
steeds weer nieuwe ideeën krijg.
Fijn toch,
als jij daarvan kunt profiteren?
Zodat ze jouw thuis
niet met zo'n pannetje aan zien komen:

 
A cup of soup a day
keeps the doctor away ;)


Bleekselderij-cashewsoep
 
Ingrediënten:
300 g bleekselderij
150 g prei
150 g aardappel
1 teen zwarte knoflook
800 ml water
40 g cashewnoten
1/2 tl Keltisch zeezout
snuif staartpeper

Bereiding:
Schil de aardappels en snijd deze in blokjes.
Doe de aardappels, knoflook en cashewnoten met het water in een ruime pan.
Breng het water aan de kook en kook de aardappels gaar.
Doe dan de inhoud van de pan in de blender en laat deze het tot een romig geheel mixen. (Of zet de staafmixer in de pan)
Was de prei en snijd deze in smalle ringetjes.
Was ook de bleekselderij en snijd deze in even smalle stukjes.
Doe het soepje weer in de pan en voeg de prei, bleekselderij en zout en peper toe.
Breng opnieuw aan de kook en zet de pan in de kookoven tot de prei en bleekselderij gaar zijn.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten