tot resultaten die nog wat verfijning behoeven,
bij mij wel in ieder geval ;)
Soms echter
weet je na de eerste hap:
"Dit is af!
Hier hoeft niets meer aan te gebeuren.
Het is goddelijk zelfs!"
Van deze laatste categorie
is het onderstaande recept.
Als je van pure chocolade houdt tenminste
én van koffie!
Chocolat du café
Ingrediënten:
25 g kokosolie
25 g cacaoboter
25 g rauwe cacao
15 g honing
Koffietip: Mexico Finca La Copalita Filterbranding van Straat Magellaan koffie.
Deze combineert echt heel goed met de cacao!
Deze combineert echt heel goed met de cacao!
Bereiding:
Laat de kokosolie en cacaoboter samen smelten in een kom achter op de AGA.
Maal ondertussen de koffie.
Voeg de rauwe cacao, honing en koffie toe aan de gesmolten kokosolie en cacaoboter.
Roer het met een lepel of garde goed door elkaar.
Schenk het in een mal voor chocolade of in een met bakpapier beklede schaal. Zorg ervoor dat de chocolade maximaal een halve centimeter hoog wordt.
Laat de chocolade in de diepvries opstijven.
Laat de chocolade in de diepvries opstijven.
Ik gebruikte deze mal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten