Hij is zeker niet fotogeniek
deze haverkoek,
maar wél lekker.
En bijna iedereen die 'm aarzelend durft te proeven
(hij ziet er veel te gezond uit),
is daarna voorgoed verkocht!
Zei ik al dat deze haverkoek lekker is?
Haverkoek
(16 stukken)
Ingrediënten:
180 g speltbloem (of meel)
120 g kokosolie
100 g kokobloesemsuiker
80 g havervlokken
60 g rozijnen
1 ei
1 el appelazijn
1 tl baking soda
Bereiding:
Laat de kokosolie smelten achterop de AGA.
Meng daarna alle ingredienten door elkaar. Zorg ervoor dat je de baking soda en appelazijn apart van elkaar er doorheen mengt, zodat ze niet meteen samen reageren.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of bake-o-glide en druk daarop de koekmix plat. Houdt een dikte van 1/2 tot 1 cm aan.
Bak de koek in 20 tot 25 minuten bovenin de bakoven gaar.
Laat de plaatkoek wat afkoelen voor je 'm in stukken snijdt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten