maandag 7 september 2015

What's cooking op 7 september 2015: Roodbaarsfilet, bakaardappeltjes en bonen-meloensalade


De salade die ik laatst maakte
met bonen, peer en watermeloen
leverde toen geïnteresseerde blikken op van de kinderen.
 Ik besloot deze daarom vandaag in de herhaling te doen.


Dus, toverbonen werden gekookt
en watermeloen gegrild.
 Samen met fijngesneden eikenbladsla,
en blokjes peer
vormde het een lekkere salade
die zonder enig commentaar door de kinders verorberd werd!
Wie had dat een jaar geleden gedacht?
Salade, nog wel!!!


Erbij serveerde ik
(een net iets te lang gebakken...)
roodbaarsfilet
en gebakken aardappelblokjes
met een kruimlaag
die een jaar geleden ook nog verfoeid werd door de kinderen.


Onze jongste vond het kruim nog steeds niet lekker,
maar onze oudste heeft alle kruimels die hij kon vinden
- en zijn broer liet liggen -
in zijn mond gestopt.
 Laat dit een opsteker zijn
voor alle ouders die hun kinderen wat anders willen leren eten:
De kans van slagen is aanwezig ;) 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten