dinsdag 19 januari 2016

Pompoen-spijsbroodjes

Het is pompoentijd
en ik ben heerlijk aan het experimenteren
met pompoenpuree.
 Favoriet hier in huis
blijft het pompoenbrood.
Want zeg nou zelf:
die kleur! Wow!


Die kleur leek me ook prachtig
voor een pizzadeeg.
Dat recept
én het recept van de heerlijke pizza die ik ervan maakte
volgen later deze week.

Vandaag heb ik iets anders voor je,
namelijk:


Pompoen-spijsbroodjes
(7 bolletjes)

Ingrediënten:
500 g volkoren speltmeel
500 g pompoenpuree
1 el olie
1 el sole (of 1 tl zout en wat extra vocht)
1 tl baking soda
1 tl koekkruiden
1 tl kaneel
1/4 tl anijspoeder
200 g spijs

Bereiding:
Verwarm een gietijzeren pan voor in de braadoven (minimaal 20 minuten).
Kneed de ingrediënten, uitgezonderd de spijs, door elkaar en vorm een stevig deeg. Het beste gaat dit in de keukenmachine.
Neem het deeg uit de pan en maak er, op een met bloem bestoven werkblad, een rol van.
Snijd de rol in zeven gelijke delen en verdeel ook de spijs in zeven gelijke delen.
Trek de stukjes deeg wat open, leg een stukje spijs in het midden en sla het deeg eromheen. Doe dit met alle stukken deeg en vorm er mooie bolletjes van.
Haal de pan uit de oven, vet de pan lichtjes in en bestuif met wat bloem.
Leg de bolletjes in de pan; één in het midden en zes eromheen en ertegenaan. Je maakt er een bloem van. 
Zet de pan met deksel op de bodem van de braadoven.
Na een half uur haal je de deksel eraf.
Het bloembrood bakt nu nog 5 minuten zonder deksel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten