zondag 17 januari 2016

Warme chocolademelk met een vleugje sinaasappel


Er stond nog een pak havermelk open
omdat ik dat afgelopen week gebruikte
in een pannenkoekbeslag.

Van het restant havermelk
besloot ik een warme chocolademelk te maken.
Daar was ik aan toe!
 
Natuurlijk kun je deze chocolademelk ook maken
met een andere melk dan havermelk.
Koemelk, havermelk of amandelmelk
zullen het romigste resultaat opleveren.
Van de andere kant is het zoetige van rijstmelk
misschien ook wel erg lekker in dit recept...


Chocolademelk met een vleugje sinaasappel
(2 mokken)

Ingrediƫnten:
500 ml havermelk
15 g cacaoboter
4 el cacao
2 tl kokosbloesemsuiker
1/2 tl anijspoeder
2 druppels etherische sinaasappel olie

Bereiding:
Warm de melk langzaam op in een pannetje en laat de cacaoboter erin smelten.
Voeg cacao, kokosbloesemsuiker en anijspoeder toe en meng dit met een garde goed door de melk.
Als je de chocolademelk op de gewenste warmte hebt, haal je de pan van de warmtebron.
Voeg de sinaasappelolie toe en schenk de chocolademelk in een mok.

Geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten