Nog altijd
eten de kinderen hier
die vreselijk foute hagelslag en vlokken;
palmvet, suiker... je kent het wel.
De vlokken zijn zelfs zo versuikerd
dat ze niet eens het woord 'chocolade'
in hun naam mogen hebben!
Ik weet het:
ik heb het ook gegeten
en ik ben er toch al wel 38 jaar mee geworden.
Maar toch
zou ik liever die hagelslag en vlokken
voorgoed het huis uit bannen.
Voor de kinderen is het nog een stap te ver.
En och, er zijn al zóveel stappen gemaakt binnen dit gezin!
Maar, met dit receptje,
wie weet...
Choco-boter
Ingrediënten:
150 g kokosolie
4 el rauwe cacaopoeder
1 el honing
1/2 el carobepoeder
1 tl vanillemerg
zout
Bereiding:
Laat de kokosolie wat zacht worden (niet vloeibaar!).
Voeg de andere ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar.
Een snuf zout voegt net dat belangrijke smaak-accent toe. Kijk dus even hoeveel je daarvan wilt gebruiken.
Bewaar de choco-boter in het keukenkastje en in je AGA-keuken zal die dan mooi smeerbaar blijven.
Smeer ze!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten