vrijdag 8 april 2016

Peer-pastinaaksoep met mosterd


De inspiratie voor deze soep
vond ik hier.
Maar omdat ik natuurlijk 
niet alles voor dit recept in huis had
en andere dingen wel,
werd het ineens een ander soepje.

Mijn recept vind je hieronder.
En als ik je een tip mag geven:
serveer de soep met pastinaakchips.


Dat ziet er lekker uit en smaakt ook nog eens zo.
Gewoon de pastinaak heel dun schaven
en kort frituren in een laagje olie.
Easy does it!
 


Peer-pastinaaksoep met mosterd
(4 personen)

Ingrediƫnten:
1 ui
400 g bleekselderij
400 g peren (3-4 stuks)
350 g pastinaak
1 l bouillon
250 ml witte wijn
1 el mosterd
rozemarijn, naar smaak een paar takjes
tijm, naar smaak een paar takjes
zout, naar behoefte

Bereiding:
Snipper de ui en snijd de pastinaak, peer en bleekselderij in blokjes.
Fruit de ui aan in wat boter of olie.
Voeg de pastinaak en bleekselderij toe, alsook de mosterd, en bak dit al omscheppend even mee met de ui.
Voeg de rozemarijn en tijm toe en schep het geheel om.
Voeg de blokjes peer toe en laat deze nog 5 minuten meebakken.
Nu mag de wijn in de pan erbij.
Laat de wijn wat inkoken en voeg dan de bouillon toe.
Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat het een uur in de kookoven sudderen.
Je kunt de soep nu pureren. Proef even om te bepalen of er nog wat zout of iets anders bij mag.

Eet smakelijk en vergeet de chipjes niet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten