Jamie kwam met het recept
Hmm,
dat maakte een stil verlangen in me wakker.
En ja, we hadden ook net snijbiet in het pakket.
Dat kon geen toeval zijn!
Ik zou mezelf niet zijn
als ik niet hier en daar
wat aan het recept veranderd zou hebben.
Volg dus de link hierboven voor Jamies recept
en blijf vooral hier doorlezen
voor dat van mij!
Curry met pindakaas
(4 personen)
Ingrediƫnten:
4 aardappeltjes
1 bataat
1 ui
1 peen
1 ienemienie rood bietje (ong. 20 g)
2 flinke tenen knoflook
1 stukje gember
150 ml tomatensaus
100 g pindakaas
400 ml kokosmelk
250 ml water
1 tl zout
1 tl komijn
snuf gemalen peper
3 flinke handen snijbietblad
Bereiding:
Rits het snijbietblad van de dikke nerf, snijd het fijn en was het. (De stelen zelf gebruik je niet in dit recept, maar gebruik ze vooral voor iets anders)
Snipper de ui, knoflook en gember.
Schil de aardappel en bataat en snijd ze in blokjes.
Fruit ui, knoflook en gember aan in wat olie.
Voeg de blokjes bataat en aardappel toe en schep dit om met de komijn en gemalen peper.
Meng de kokosmelk in de blender met het water, zout, rode biet en de peen.
Voeg de tomatensaus en pindakaas toe in de pan en verhit dit al omscheppend.
Voeg het kokosmelk-mengsel toe, evenals het snijbietblad, en breng dit aan de kook.
Laat het geheel nu sudderen tot de aardappels gaar zijn.
Eventueel kun je dat wat stukjes aardappel prakken om de saus wat dikker te maken.
Wij aten dit met wilde rijst. Dat is zeker een aanrader!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten