donderdag 14 april 2016

Tomaat-aardappelbrood

Aangezien er nog een aangebroken fles passata openstond,
werd het tijd voor een nieuw experiment.
Want als ik pompoenpuree als vocht kan gebruiken
in mijn brooddeeg,
dan moet dat ook met tomatenpuree kunnen toch?


Ja dus!
 


Tomaat-aardappelbrood

Ingrediƫnten:
350 ml tomatensaus
230 g gekookte aardappel
450 g speltbloem
2 eidooiers
1 teen geroosterde knoflook
1 el appelazijn
1 el olie
1 el sole (of wat zout en extra vocht)
1 tl baksoda
1 el edelgist
1 el sesamzaad
1 tl kappertjes
rozemarijn naar smaak

Bereiding:
Verwarm een gietijzeren pan voor in de braadoven
(minimaal 20 minuten).
Doe de kappertjes, rozemarijn, knoflook en aardappel in de keukenmachine en laat deze het even fijn maken.
Voeg de andere ingrediƫnten toe en laat de machine er een deeg van draaien. Let op: de aardappel zorgt voor een 'taai' deeg, zoiets als kauwgom, dus laat je machine niet te lang draaien.
Haal de pan uit de oven, vet deze in en bestuif met wat bloem.
Stort het deeg in de pan en zet de pan, met de deksel erop, in de braadoven.
Haal na 30 minuten de deksel van de pan en laat het brood nog 15 minuten zonder deksel bakken.
Haal de pan uit de oven en laat het brood op een rooster afkoelen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten