Het plan was om brandnetelsoep te maken,
maar helaas bleken de brandnetels op het plukveldje
drukbevolkt met luizen.
De lol van het plukken was er dus snel af
en de oogst bleef beperkt.
Zo werd de brandnetelsoep van de planning
een
Courgette-misosoep met brandnetel
(4 porties)
Ingrediƫnten:
1 flinke courgette
1 flinke ui
2 el miso
1 liter water
1 tl Keltisch zeezout
brandneteltoppen
Bereiding:
Giet kokend water op de brandneteltoppen en laat dit een tijdje staan.
Spoel daarna onder de kraan eventuele beestjes eraf.
Was de courgette en snijd deze in blokjes.
Snipper de ui.
Bak de courgetteblokjes en ui in wat olie aan.
Voeg de miso toe en schep alles goed om.
Voeg water, zout en brandneteltoppen door en breng de soep aan de kook.
Zet de pan in de kookoven tot alles gaar is, of tot je tijd hebt om de soep te eten.
Eet de soep zo of zet er eerst de staafmixer in.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten