woensdag 6 juli 2016

Geroosterde tomatensoep met courgette en broccoli

Ik had weer eens zin
in een dikke tomatensoep.
En aangezien de basilicum die ik zaaide
goed aan het groeien is,
leek dit me het goede moment.


Op weg naar de tomaten
vond ik in de (koel)kast
ook nog een courgette en broccoli
die om verwerking riepen
en zo werd deze tomatensoep
er een met extra's!
 



Geroosterde tomatensoep
met courgette en broccoli
(4-6 personen)

Ingrediƫnten:
1 kg tomaten
1 kleine courgette (300 g)
1 kleine broccoli (250 g)
1 ui
4 kleine teentjes knoflook
een flinke hand basilicum
verse oregano, tijm en salie
2 tl Keltisch zeezout

Bereiding:
Snijd de tomaten en ui in vieren, de courgette in stukken en de broccoli in roosjes.
Meng ze met wat olie en schik ze op een bakplaat.
Pel de teentjes knoflook en steek deze in wat kwarten tomaat.
Schuif de bakplaat bovenin de braadoven en rooster daar de groenten in 30 tot 45 minuten gaar.
Schep dan de groenten in de blender en voeg de kruiden en het zout toe.
Laat de blender er een dikke soep van draaien.
Wij aten de soep zo, maar als je jouw soep liever wat dunner eet kun je natuurlijk wat water of bouillon toevoegen (let bij deze laatste wel op dat het geheel niet te zout wordt).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten