vrijdag 30 september 2016

Biet-venkel quiche


Soms heb je zo'n gelukje...
Dat een gerecht
dat je maakt met een ingrediënt
wat je echt niet lekker vindt,
verrassend lekker uitpakt.

Ik had zo'n gelukje
met deze quiche met rode bieten.
Ernst en ik smulden ervan!
 


Biet-venkel quiche
(8 flinke punten)

Ingrediënten:
voor de bodem
200 g bakbanaanmeel
100 g ghee
1 tl Keltisch zeezout
80 ml water

voor de vulling
5 kleine rode bieten
2 venkelknollen
3 eieren
100 g feta
50 g extra belegen Loverendale 

Bereiding:
Kneed alle ingrediënten voor de bodem tot een samenhangend deeg en laat dit in de koelkast 25 minuten opstijven.
Schil en rasp de rode bieten en rasp ook de venkel.
Snijd de gerookte kipfilet in kleine stukjes.
Mix de eieren, feta en knoflook goed onder elkaar.
Vet een springvorm van 23cm doorsnede in met een beetje olie.
Druk het deeg in het blik om een mooie bodem en opstaande rand te vormen.
Verdeel de geraspte rode biet, venkel en kip in de quichevorm.
Giet het ei-mengsel er overheen en geef het even tijd om naar beneden te zakken.
Rasp de extra belegen kaas over de bovenkant van de quiche.
Bak de quiche 10 minuten op de bodem van de braadoven en daarna nog eens 25 minuten bovenin de bakoven.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten