Oh, die geur van vers gebrande suikerpinda's!
Zo heerlijk!
Daar komen heel wat herinneringen mee boven.
Aan die suikerpinda's waag ik me nog maar zelden,
maar onze eigen GGG,
Goed Gevulde Granola,
blijkt dezelfde heerlijke geur te verspreiden.
Mjammie!
Goed Gevulde Granola
(ruim 500 gram)
Ingrediƫnten:
250 g havervlokken
40 g pompoenpitten
30 g boekweit
30 g zonnepitten
20 g quinoa
10 g sesamzaad
55 g cashewnoten
40 g amandelen
30 g hazelnoten
4 el ahornsiroop
4 el kokosolie
1/2 el kaneel
Bereiding:
Bekleed een bakplaat met bakpapier en hussel hierop alle ingredienten voor de granola door elkaar. Hak eventueel eerst de noten in grove stukken (met de hand of in de keukenmachine).
Bak de granola bovenin de bakoven in 20 tot 30 minuten gaar en lichtgekleurd. Vergeet niet tussendoor alles 1 of 2 keer om te scheppen.
Laat de granola afkoelen voor je deze van de plaat afhaalt, zo krijg je de lekkere klonten.
Bewaar luchtdicht afgesloten in een pot.
Lekker op de yoghurt, op fruit, ijs of uit het handje!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten