maandag 10 oktober 2016

Pikante pruimensaus

Het is al
ruim een maand geleden
dat ik je de foto's liet zien
van mijn eerste stappen
op het zoetzure pad.


Ik maakte onder andere
een pikante pruimensaus
en gebruikte daarvoor
het boek hierboven
als leidraad.
 


Pikante pruimensaus

Ingrediƫnten:
500 g pruimen
60 g ui
20 g rozijnen
5 korrels staartpeper
2 kruidnagels
wat mosterdzaad
1/8 tl gemberpoeder
klein stukje chipotle
100 ml natuurazijn
50 ml kombucha-azijn
50 g rietsuiker

Bereiding:
Was en ontpit de pruimen en snijd ze in stukken.
Snipper de ui.
Doe de pruimen en ui in een pan met de kombucha-azijn. 
Doe de specerijen in een zakje (ik gebruikte een vulbaar theezakje) en stop dit in de pan erbij.
Kook de pruimen zachtjes gaar.
Mix de pruimen dan tot moes en zet deze moes met de rest van de azijn en de suiker weer op.
Laat de pruimensaus inkoken tot de gewenste dikte.

Als je de saus langer wilt bewaren, moet je de potjes met pruimensaus nog even wecken, 20 minuten bij 80 C. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten