(Verplaatsen naar ...)
Startpagina
Recepten
Lees- en luistervoer
Oventemperaturen
Over D'agaraad
Links
Contact
▼
woensdag 30 november 2016
Pastinaak-pompoensoep
Prachtig van kleur.
Romig van textuur.
Gezond en goed vullend.
Een prima soepje dus!
Voor ons zat er maar 1 nadeel aan:
je proeft de pastinaak...
Maar voor alle liefhebbers van pastinaak:
maken deze soep!
maandag 28 november 2016
Yacon in bessensaus
Ik teelde yacon dit jaar.
En hoewel mijn oogst niet zo groot was,
kunnen we er toch een paar keer
lekker van eten.
Tijd om te experimenteren dus!
(Want dat doe ik anders nooit😉)
zaterdag 26 november 2016
Van 'tijgernoot' tot kruidnoot
Van
Chufanederland
kreeg ik de
December-Special
met allerlei lekkere recepten
van chufameel.
Een van de recepten
was het recept van kruidnoten.
Natuurlijk veranderde ik iets aan het recept,
dat kan ik immers nooit laten,
maar of je nou mijn versie maakt
of die van Chufanederland;
het zal je zeker smaken!
donderdag 24 november 2016
Groenlof unami
Het is weer tijd voor groenlof
en daarmee
is het ook weer tijd
voor nieuwe inspiratie.
Want die groenlof,
die is nogal bitter...
En op de smaaktoon bitter
zijn we als mensen
nu eenmaal niet zo gesteld.
Unami
doet het een stuk beter
in onze beleving
en dus besloot ik
voor dit nieuwe groenlof-gerecht
eens op die smaaktoon in te steken.
dinsdag 22 november 2016
Appel-kastanje kruidkoek
Laatst maakte ik al
een kruidkoek
van kastanjemeel en pompoenpuree.
En hoewel die erg lekker was,
experimenteerde ik graag nog even door.
In plaats van pompoen
ging ik deze keer met appel aan de slag.
En ja,
dat leverde een hele lekkere kruidkoek op!
woensdag 16 november 2016
Couscous in Purple Heaven
Ik ben geen professioneel kok
of foodstylist
en dus gebeurt het mij
lang niet altijd
dat smaak en uiterlijk van mijn gerechten
een perfect koppel zijn ;)
Soms echter
heb ik geluk
en als ik dan ook nog
het perfect combinerende stofje in mijn kast vind,
kan mijn dag niet meer stuk.
maandag 14 november 2016
Pompoen-kokossoep met komijn
Een lekker herfstig soepje,
dat hoeft heus niet zo moeilijk te zijn.
Een paar dagen geleden
bewees ik je dat al
met het recept
voor een heerlijke en simpele kastanjesoep.
Vandaag laat ik het je zien
met een recept voor pompoensoep.
Ik voegde deze keer
de pompoenpitten toe aan de soep.
Deze geven het geheel
nog wat extra voedingstoffen mee.
Dat is nooit weg toch ;)
zaterdag 12 november 2016
Kastanje-pompoen kruidkoek
Ik droogde een berg kastanjes
en maalde het tot meel.
En ja,
als je dan kastanjemeel hebt,
dan moet je er natuurlijk
ook mee bakken!
En waar kun je dat
in deze tijd van het jaar
beter mee doen
dan met pompoen
en koekkruiden?
donderdag 10 november 2016
Kastanjesoep
6,5 kilo tamme kastanjes
brachten onze lieve vrienden
uit Frankrijk mee.
Geraapt op eigen land!
Het betekende voor ons
een weekje van stramme vingers
en pijnlijke vingertoppen.
Immers,
kastanjes bewaren niet goed ongepeld
en de kilo's moesten dus snel verwerkt worden.
En tja,
kastanjes pel je het makkelijkst
als ze warm zijn...
dinsdag 8 november 2016
Glutenvrij bananenbrood
Natuurlijk werd het ook voor mij
zo stilletjes aan
eens tijd
om een bananenbrood te bakken.
Aangezien ik laatst maanzaadmeel kocht
en nog niet zo goed weet
wat ik ermee kan doen,
besloot ik dat hierin maar eens te gebruiken.
In combinatie met nog wat andere
'bijzondere' meeltjes,
maakte het een glutenvrij bananenbrood.
zondag 6 november 2016
Andijviesoep
Toen ik de gelukkige eigenaar bleek te zijn
van twéé kroppen andijvie,
waren grotere maatregelen nodig
dan de stamppot met rauwe andijvie
die normaal op het menu staat.
Andijvie...
zou dat in de soep kunnen?
vrijdag 4 november 2016
Ei in een potje
In mijn allereerste kookboek,
het kinder kook en bakboek
van Eekhof-Stork en Van der Marel ;),
staat een recept voor
'ei in het pannetje'.
Toen ik laatst
het kookboek weer doorbladerde,
besloot ik het recept eens te maken,
maar nu
op de manier en met de ingrediënten
van mijn huidige kookstijl.
Ik heb de hoeveelheid ham
een beetje verminderd
en de koffieroom uit het originele recept
vervangen door een lepel melkkefir.
woensdag 2 november 2016
Hartige broodpudding
Hartige broodpudding
is een ideale manier
om restjes op te maken:
restjes brood,
restjes groente,
melk, bouillon, kruiden,
stukje vlees of vis...
Doe je mee?
‹
›
Homepage
Internetversie tonen