Nu de verse cranberry's
weer in de winkel liggen,
maakte ik natuurlijk
weer cranberrysaus.
Ik maakte een grote hoeveelheid
en hield dan ook de helft over.
In porties invriezen
is een optie waar je op een later moment
veel plezier van hebt.
Ik koos deze keer echter
voor een andere vorm van plezier
en maakte
fruitleer van cranberrysaus
(2 bakplaten vol)
Ingrediƫnten:
340 g verse cranberry's
400 g sinaasappelsap
2 stuks steranijs
2 kaneelstokjes
70 g kokosbloesemsuiker
1/2 tl vanillemerg
Bereiding:
Meng alle ingrediƫnten in een pan door elkaar en zet de pan in de kookoven.
Laat de saus hier een paar uur instaan.
Doordat je alles in de kookoven langzaam op temperatuur laat komen, trekken de smaken goed in.
Haal de pan na een uurtje of vier uit de kookoven en verwijder de steranijs en kaneelstokjes.
Pureer de rest van de saus met staafmixer of in blender of keukenmachine.
Eet de saus over je groenten, stukje vlees of op een bolletje ijs, want er is genoeg.
Giet wat over is op een bakplaat die bekleed is met bake-o-glide of bakpapier. Of gebruik alle saus op twee bakplaten.
Schuif de bakplaat in het midden van de warmhoudoven en laat de saus hierin indrogen tot fruitleer. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de dikte van je laag saus. Bij mij duurde het op de dikste gedeelten tot 16 uur!
Snoep ze!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten