vrijdag 30 december 2016

Curry met groenlof

Ik besloot deze keer
met de groenlof
eens voor een curry-variant te gaan.


Het resultaat?
Een heerlijk en voedzame maal!

Het zal vechten worden,
maar dat restje wat overbleef
is voor mij morgen ;)



Curry met groenlof
(4 porties)

Ingrediƫnten:
1 struik groenlof
2 dunne preien
2 rode puntpaprika's
5 kleine aardappels
400 g kokosmelk
400 g tomaten (uit blik)
2 el kerriepoeder (ik nam deze)
1/2 el ingemaakte citroenschil
1/2 cup chufameel (of amandelmeel)
1/2 cup zilvervliesrijst
evt. 150 g kalkoenfilet
4 el knoflookboter

Bereiding:
Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bak deze in een grote braadpan in wat knoflookboter aan.
Snijd de groenlof en prei in fijne repen en de paprika's in kleine blokjes.
Voeg de groenten toe aan de kip en bak deze kort, al omscheppend, even mee.
Schil de aardappeltjes, snijd ze in vieren of zessen en voeg ze toe in de pan.
Mix de tomaten, kokosmelk, citroenschil en kerrie tot een egale saus en giet deze in de pan erbij.
Breng de saus aan de kook en verplaats de pan naar de kookoven.
Laat de curry hier pruttelen tot de aardappel gaar is.
Als je wilt, kun je nu de aardappel door de saus prakken voor een wat romiger textuur. Je kunt de aardappel echter ook gewoon als blokjes in het gerecht laten.
Voeg nu het chufameel (of amandelmeel) toe en laat het gerecht hier nog 5 minuutjes mee sudderen.
Serveer de curry met een lepel rijst.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten