Ik besloot de eerste stengels rabarber te oogsten
vóór we een week naar Frankrijk zouden gaan.
Misschien lekker als snack onderweg?
Nee, niet op de stengels knauwend natuurlijk,
maar misschien als een soort van reep?
Uiteindelijk bleek die 'soort van reep'
een prachtig mooi kruimeltaartje te worden,
wat je (na een nacht in de koelkast) ook prima in repen kan snijden hoor!
Rabarberkruimeltaart
(10 punten)
vóór we een week naar Frankrijk zouden gaan.
Misschien lekker als snack onderweg?
Nee, niet op de stengels knauwend natuurlijk,
maar misschien als een soort van reep?
Uiteindelijk bleek die 'soort van reep'
een prachtig mooi kruimeltaartje te worden,
wat je (na een nacht in de koelkast) ook prima in repen kan snijden hoor!
Rabarberkruimeltaart
(10 punten)
Ingrediënten:
voor de bodem:
110 g amandelmeel
90 g havermeel (gemalen havervlokken)
30 g kokosbloesemsuiker
70 g kokosolie
1/4 tl Keltisch zeezout
voor de vulling:
200 g peer
120 g rabarber
1 el maismeel
1 el tapiocameel
voor de crumble:
30 g amandelmeel
30 g havervlokken
30 g kokosbloesemsuiker
20 g harde kokosolie
voor de topping:
15 g cacaoboter
1 tl ahornsiroop
Bereiding:
Laat de kokosolie voor de bodem in een kommetje op de AGA smelten.
Was de rabarber en snijd deze in stukjes.
Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de rest in stukjes.
Doe de peer en rabarber in een pannetje en warm deze kort op, op de sudderplaat.
Verhuis dan het pannetje naar de kookoven en laat de rabarber daar zacht worden.
Als de kokosolie gesmolten is meng je alle ingredienten voor de bodem door elkaar.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en druk hier het deeg in uit.
Laat de bodem 5 minuten op de braadovenvloer bakken en daarna nog 15 minuten hoog in de bakoven.
Haal de rabarber uit de kookoven en roer het mais- en tapiocameel (of een dubbele hoeveelheid van één van beide) erdoorheen. Dit bindt het vocht.
Wrijf de ingredienten voor de crumble door elkaar tot een kruimelig geheel.
Schep het rabarber/peermengsel op de bodem en verdeel de crumble eroverheen.
Zet de bakvorm weer bovenin de bakoven en bak het taartje daar in zo'n 20 minuten af.
Laat het taartje nu afkoelen.
Laat ondertussen de cacaoboter smelten in een bakje op de AGA.
Roer er dan de ahornsiroop doorheen.
Giet de cacao dan over het taartje en laat het taartje nog een paar uur in de koelkast opstijven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten